Phuket

PHUKET
Flybilletter og Hoteller

Phuket

Phuket er en øyprovins i det sørlige Thailand som er et av Sørøstasias mest kjente turistmål på grunn av sine strender og dykkerfasiliteter.

Les også: 10 ting du kan gjøre i Bangkok

Dette magiske øyparadiset med skimrende hvite sandstrender, krystallklarttt vann og frodige, grønne jungler er et populært turistmål som lokker til seg både de rike og berømte like mye som menigmann.

Phuket Island (uttalt «Pu-ket» – «h» er stum) ligger like ved Thailands sørlige kyst og omgitt av det krystallklare vannet i Andamanhavet. Phuket er på størrelse med Singapore – omtrent 30 km lang og 13 km (21,3 km) bred – øya er Thailands største og er forbundet med fastlandet med to broer.

Phukets opprinnelige rikdom stammer fra tinn- og gummiproduksjon, og øya var en gang i tiden en del av en handelsrute mellom India og Kina for arabiske, franske, portugisiske, nederlandske og engelske kjøpmenn. I dag har tinnutvinning i stor grad opphørt, og Phukets primære inntektskilde er fra turisme og gummi. Thailand er for øyeblikket den største produsenten av gummi i hele verden.

Phuket i et nøtteskall

Øyens navn stammer fra et malaysisk ord som betyr «ås», noe som er svært karakteristisk for phuket. På avstand ligner Phuket en majestetisk smaragd som stiger opp av havet. Omtrent 70% av Phuket er dekket av fjell, som strekker seg fra nord til sør langs vestsiden av øya. Skoger, gummi- og palmeoljeplantager dekker fortsatt en stor del av øya, og et betydelig område med regnskog og kystlinje er nasjonalt beskyttet for sin gamle flora og fauna.

Etter gjennoppbyggingen av øya etter tsunamien i 2004 er Phuket fortsatt et av de beste feriemålene i verden.

Phuket transport

De fleste turister kommer med fly og lander på Phuket internasjonale lufthavn som ligger nord på øya. For de som kommer fra fastlandet, er det togforbindelse til Surat Thani og transport til øya med bil. Når du ønsker å komme deg omkring på øya kan du ta en songthaew, taxi, motorsykkel taxi eller buss. Det er et utall av fantastiske hvite sandstrender som er lett tilgjengelig. Generelt er vestkysten for de som elsker sol og bading, og østkysten for de som vil oppleve det roligere, slik som de tropiske mangrovene.

Ting å gjøre på Phuket

Noe av det første som slår deg er den fantastiske utsikten du har over store deler av øya. Utsikten må selvsagt nytes, men det finnes en lang liste over andre populære aktiviteter også, slik som å utforske templer, fiske, sykle, fjellklatring, kayak, kanopadling og snorkling. Det er også blitt populært med riding på hest, noe som er en kontrast til en klassikeren; elefantriding.

Strender på Phuket

Strendene på Phuket er legendariske, og tiltrekker seg besøkende i alle aldre fra hele verden. Kanskje den mest berømte er den brede sandstranden i Patong. Selv om stranden er fantastisk er byen Patong er en skikkelig party-by og anbefales derfor ikke til barnefamilier. For de som vil ha det litt roligere eller reiser med barn, vil strendene i nord som Hat Nai Thon til Hat Kamala, eller Karon, Kata, Nai Han og Rawai i sør være gode alternativer.

Byene på Phuket

Patong er øyas turistsentrum, og tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Provinshovedstad er Phuket Town, som ligger sørøst på øya.

Phuket Town

I gamle dager tiltrakk Phuket Town – nå kalt Phuket City – grådige kjøpmenn og forretningsfolk fra den arabiske halvøy, Kina, India og Portugal. Som et resultat av dette er Phuket Town en smeltedigel med kulturelt mangfold. I byen finner man spennende eksotisk kinesisk-portugisisk arkitektur og det er massevis av aktiviteter fra tidlig morgen til sene nattetimer.

Patong

Også kjent som Patong Beach, har Patong noe for enhver smak. Fra førsteklasses snorkling og dykking til eksotisk natteliv hvor omtrent alt er lov. Her finner man alt man kan ønske seg av party og natteliv. På dagen kan man slappe av på nydelige hvite stranden som strekker seg litt over en kilometer, med sine karakteristiske vridde trær som tilbyr befriende skygge for de som trenger en pause fra solen. Du finner også uendelige shoppingmuligheter som er poulært hos alle, og gjerne i kombinasjon med en rolig lunsj på en av de mange gode restaurantene i Patong.

På natterstid er det mye så mye voksenunderholdning at selv Las Vegas blir sjalu. Du finner go-go barer, diskoteker og kabaretter med sine ladyboy-dansere som holder det gående til solen står opp.

Templer og arkitektur

Hvis du heller vil utforsker templer og se på spennende arkitektur, finner du mange spennende alternativer på hele øya.

Regndager på Phuket

AMBASSADEN I BANGKOK:
I krise og nødssituasjoner oppfordres man til å ta kontakt med ambassaden:

UBC II Building, 18. etasje
591 Sukhumvit Road, Soi 33
Bangkok 10110
Thailand

Tel. fra Norge: 23 95 74 00
Tel: +66 (0)2204 6500
Fax: +66 (0)2262 0218
E-post: emb.bangkok@mfa.no
Åpningstider: Mandag til fredag 09.00-12.00 og 13.00-16.00

[blog_grid title=»Inspirasjon fra Thailand» aspect_ratio=»aspect_16-9″ boxed=»yes» cols=»3″ max_items=»6″ title_length=»900″ excerpt=»no» parent_cat=»39″][button button_text=»Gå til alle innlegg fra alle land» button_link=»url:https%3A%2F%2Fasiareiser.no%2Fblog%2F|title:Reiseblogg||» align=»center»]
[basix_icon_text heading=»Billige Flybilletter» icon=»feather-send» icon_size=»32″]

Finn og sammenlign flybilletter fra hundrevis av flyselskap og reisesider. [Søk Flybilletter]

[/basix_icon_text]

[basix_icon_text heading=»Ditt Perfekte Hotell» icon=»feather-home» icon_size=»32″]Finn og sammenlign hoteller fra alle de store hotell- og bookingsidene. [Søk Hoteller][/basix_icon_text]
[basix_icon_text heading=»Rask og sikker transfer» icon=»feather-repeat» icon_size=»32″]Bli hentet i 145 land og over 3000 flyplasser. [Søk Transfer][/basix_icon_text]