Kuala Lumpur må oppleves

Kuala Lumpur er Malaysias hovedstad, og den største byen i landet. Hit reiser du dersom du vil oppleve det beste Asia kan tilby av alle kulturer – byen er nemlig en gedigen smeltedigel på tvers av kulturer, på lik linje med for eksempel Los Angeles!

Her ligger kirker, templer og synagoger på tvers av hverandre, i en by der det bor flere kinesere enn malayer. Severdighetene ligger med andre ord på rekke og rad, og for deg som setter pris på historie og kultur, så kommer Kuala Lumpur til å gi deg en opplevelse for livet.

Verdens 4. beste shopping-by

Den malaysiske hovedstaden har de seneste årene vært et attraktivt reisemål for nordmenn. Her er det nok av opplevelser, enten du foretrekker å være skikkelig turist på sightseeing, oppdagelsesreisende, shopping eller bading og strandlivet. Kuala Lumpur er nemlig kåret til verdens fjerde beste by å shoppe i, og det florerer av kjente butikkjeder her, i trivelige omgivelser. Du må naturligvis ta turen til de berømte tvillingtårnene som ligger i hjertet av byen. Med sine 452 meter over bakken – og 88 etasjer – vil du garantert kjenne på dragsuget i magen når du benytter broen som kobler de to byggene sammen.

Må oppleves

Et must er å besøke det klassiske markedet i Kuala Lumpur. Det ligger kun et par kilometer unna selve sentrum, og har siden 1888 drevet med handel. Her får du kjøpt autentiske, malaysiske suvenirer, og mange håndlagde produkter – både klær, sko, vesker, krukker og lignende.

Kuala Lumpur har også mye å by på for den familiereisende. Nærmest i selve sentrum ligger det en trivelig fuglepark, der man kan tilbringe dagen sammen med over 3000 fugler. Like i nærheten ligger også et gigantisk akvarium, som rommer over 5000 forskjellige havdyr.

Sol og Bad

Frister det heller å slikke litt sol, så anbefaler jeg at dere tar en båttur til de mange øyene som ligger i umiddelbar nærhet til kysten. Her finner du de beste strendene, og det asurgrønne havet vil aldri få deg til å savne tanget og taren du finner her hjemme i Norge. Et av de mest populære målene for turister er Langkawi Islands, som er en øygruppe bestående av hele 99 små og mellomstore øyer. Å tilbringe dagene med utflukter på disse øyene kan ikke beskrives – det må bare oppleves!

China town

Som sagt er omtrent halvparten av innbyggerne i Kuala Lumpur kinesere. Det betyr at du kan få en virkelig smak av Kina også! Flere bydeler er preget av den kinesiske kulturen, og jeg anbefaler at man setter av en dag til å besøke den berømte Petaling Street. Dette er «Chinatown» i Kuala Lumpur-stil, og her kan du oppleve alt fra mat til shopping i den kinesiske kulturen.

Byen byr også på et flust av museer, med alt fra nasjonale skatter til glemte kulturer. Kuala Lumpur er en høyst moderne storby i stor vekst, så det er mye å se her. Jeg anbefaler at du tar deg god tid til å nyte de enorme byggverkene, som kombinerer moderne arkitektur med klassiske, majestetiske bygninger. God reise!